Portada » Magazine » L’Art de la Llum. Revista Sàpiens

Portada de l'article L'Art de la llum de la revista Sàpiens

L’Art de la Llum. Revista Sàpiens

Aquesta setmana, en el darrer exemplar de la revista Sàpiens, ha sortit publicat un interessant article fent un recorregut per la història dels vitralls a Catalunya, sota el títol, L’Art de la Llum. És un reportatge de la periodista Sònia Casas amb l’assessorament del historiador i vitraller Antoni Vila.

Acompanya l’article una sinopsis visual del procediment tècnic per a la confecció d’un vitrall, mitjançant un reportatge fotogràfic (i un vídeo penjat a les xarxes socials) realitzat en el nostre taller.

Va ser un privilegi haver rebut l’equip de Sàpiens i haver compartit una jornada enriquida per l’entusiasme de grans professionals, als quals volem transmetre la nostra gratitud.

Aprofitem també aquestes línies per esmenar uns errors que hem detectat en el text que acompanya les fotografies: (1) El mestre vitraller que ha col·laborat amb els artistes Miquel Barceló i Pierre Soulages és el meu mestre i mentor, Jean-Dominique Fleury. (5) Solda la xarxa de plom.

Els vitralls que apareixen a les fotografies de l’article Com fer un vitrall pas a pas són, per una banda dos treballs de restauració (un vitrall geomètric i un vitrall modernista) i per altra banda, un vitrall de creació que forma part del projecte escultòric de l’artista Rubén Sánchez

L’art de la llum. Revista Sàpiens 

interior de la revista Sàpiens amb reportatge "com fer un vitrall pas a pas"
Com fer un vitrall pas a pas. Revista Sàpiens, juliol 2021
Reporters de la revista Sàpiens al taller de Xavier Grau
Reporters de la revista Sàpiens al taller de Xavier Grau
Reporters de la revista Sàpiens fotografiant a Xavier Grau
Fotografiant Xavier Grau per a la mostra de pintura sobre vidre