Portada » Restauració de vitralls » Església Sant Ramon de Penyafort

 

E. Sant Ramon de Penyafort

Vitralls de la Nau Central

 

Amb motiu de commemorar-se, l’any 2001, els 400 anys de la canonització de Sant Ramon de Penyafort, la parròquia endega el projecte de restauració integral de l’església. En la segona fase de les obres es du a terme la restauració i conservació dels vitralls de la nau central.

L’església conté un conjunt de 15 finestrals d’estructura gòtica, formats per dos bastidors amb mainell central i traceria, que contenen vidrieres corresponents a iconografia religiosa. En cada conjunt hi ha representades dues figures centrals de sants, coronades per dossers gòtics de rica policromia.

Malgrat diverses vidrieres de l’església són obres posteriors, se n’han conservat algunes d’originals. Segons un detallat estudi de les doctores en Història de l’art Sílvia Cañellas i Núria Gil, la realització d’aquests vitralls originals pot atribuir-se al taller Amigó, cap a l’any 1890, amb projecte del pintor Claudio Lorenzale. Serien, molt probablement, les vidrieres amb les representacions de Sant Jaume i Sant Joan, Sant Felip i Sant Bartomeu, Sant Marc i Sant Lluc i, finalment, la de Sant Agustí.


_restauració

 

 

 
 
Contingut relacionat

Article de les Doctores en Història de l’Art Sílvia Cañellas i Núria Gil

Claudio Lorenzale i Sugrañes (1814 o 1815-1889). Projectista de vidrieres /vitralls 

Artícle de Sílvia Alberich. Publicat a Barcelona el dia 11.01.2018 en el diari El Periódico

“Una historia del Eixample… La iglesia de Sant Ramon de Penyafort”. 

“La iglesia monástica. La parroquia de Sant Ramon de Penyafort, en plena rambla de Catalunya, se construyó en 1890, aunque su origen se remonta al siglo XIV”


93 575 26 96 / 606 51 60 71