Portada » Restauració de vitralls » Vitralls modernistes Casa Alegre de Sagrera

 

Casa Alegre de Sagrera

Edifici-Museu de Terrassa

 

La casa Alegre de Sagrera va ser construïda a principis del s. XIX com a residència familiar d’un destacat fabricat de teixits de Terrassa. L’any 1911 va ser reformada seguint un estil eclèctic  dins la corrent del modernisme i actualment és un edifici-museu de l’Ajuntament de Terrassa, model de vivenda de la burgesia industrial catalana.
 
La casa està ornamentada amb nombrosos vitralls de manufactura tradicional, atribuïts als tallers de vitralls més importants de Barcelona.

La sala del menjador està ornamentada amb tres extraordinaris vitralls atribuïts a la casa Rigalt i Granell, i els vitralls de la galeria (o tribuna) d’accés al jardí, són de manufactura signada pel taller Casa Mauméjean.

Presentem dos treballs de restauració realitzats:
Vitrall de la claraboia de la tribuna
Vitrall del saló principal de la planta baixa.


_restauració

 

Vitralls Mauméjean

 

 
Diversos plafons del vitrall de la claraboia de la tribuna, obra del taller Casa Mauméjean, han requerit actuacions de restauració puntual, que s’han realitzat en diverses fases.
Treballs inicials realitzats conjuntament amb el vitraller Michael Rust
 

 

Saló Principal

 

 
Restauració del vitrall del saló principal de la planta baixa. Estructura de ferro amb porta central corredissa, ornamentada amb disset plafons de vitralls emplomats, de manufactura tradicional. El vitrall presentava problemes estructurals, amb deformacions dels plafons i fractures en vidres i la xarxa de plom.

 
La condició museística de la Casa Alegre de Sagrera, que garanteix de manera òptima la cura i conservació del vitrall, ha fet possible optar per uns determinats criteris de restauració que faciliten la lectura global de l’obra.

 
 
Contingut Relacionat

Horaris de visita de la Casa Alegre de Sagrera, Terrassa.


93 575 26 96 / 606 51 60 71