Portada » Magazine » Revista Taüll. Vitralls apocalíptics d’Henryk Skudlik

Capçalera del num. 55 revista Taüll

Revista Taüll. Vitralls apocalíptics d’Henryk Skudlik

Recentment ha estat publicat a la revista Taüll, de Catalonia Sacra, l’article de Rosa M. Armelles i Javier Clemente Vitralls apocalíptics d’Henryk Skudlik, el qual fa ressò de l’interessant conjunt de vitralls que llueix l’església de Sant Cosme i Sant Damià del Prat de Llobregat en els frisos de la nau central. Llegir

L’obra va ser projectada per l’artista alemany H. Skudlik en tres conjunts de vitralls per a l’antiga església alemanya Sant Albert Magne de Barcelona. Actualment es troba albergada en les parròquies de Sant Cosme i Sant Damià del Prat de Llobregat i Santa Maria de les Arenes de Terrassa.

L’article fa una acurada ressenya historiogràfica dels vitralls, la temàtica dels quals, l’Església patidora i l’Església triomfant, està vinculada a la biografia de l’artista.

“Els vitralls de l’església del Baix Llobregat esdevenen una referencia cabdal en el conjunt de l’obra d’Skudlik però, a més, marquen una fita única en l’àmbit sacre d’un temple. La cruesa de les escenes del martiri contemporani de la Segona Guerra Mundial constitueixen uns vitralls certament revolucionaris“.

 

Contingut Relacionat

Vitralls d’Henryk Skudlik